Nyheder


Hjertelig velkommen til Tankefuld Rideklub - en certificeret klub under Dansk Ride Forbund

Bestyrelsen byder dig og dine forældre velkommen på elevskolen. Vi håber, at du vil falde godt til i klubben, og at du vil opleve mange dejlige timer i samværet med elevhestene og ikke mindst i samværet med de andre hesteinteresserede i klubben.

Ønsker du en prøvetime - send en sms til 41588061. Tilmelding til hold foregår først efter prøvetime og efter aftale. 


App - Klubmodul.

Vi har en app, som downloades til mobil – søg på klubmodul. Her kan du se dit hold, få nyheder mm.

Elevskolen:

Elevskolen har undervisning fra mandag til fredag. Vores heste og ponyer går i løsdrift eller boks og er på fold hver dag. De går max 2 timer fra mandag til fredag og har alle fri om lørdagen.

Elevskolen har minidressur for helt nye ryttere. På disse hold rides der ca en ½ time og der er en voksen med, som trækker og hjælper med at sadle op, trække, og sadle af. En stor del af denne undervisning handler om leg, balance samt en langsom indføring i de forskellige begreber, som vi bruger på rideskolen. Vi lægger meget vægt på gode oplevelser og leg.

Øvrige hold, som er delt ind i begynder, letøvede og øvede, varer 1 time, hvor de første 10 min, går med at varme hesten op. Derefter traves, evt. galop og traves lidt igen imens man laver forskellige øvelser. Mod timens slutning bruges ligeledes 10 min., hvor hesten skridtes af. Begge dele er vigtige, så hesten ikke får skader.

Under undervisningen, er de voksne meget velkommen til at sidde i vores rytterstue. Det er ikke muligt for underviserne at være i stalden mellem timerne, men de vil være til stede ca. 20 min før første time, og de vil følge det sidste hold hen i stalden.

Du får tildelt din hest til hver ridetime af din ridelærer - og du kan ikke forvente at få den samme hest til hver ridetime - så spørg din ridelærer før du sadler op. Vi har 18 forskellige heste og ponyer, som alle giver en god ridetur på hver deres måde. Kun 1/2 parter har en fast pony eller hest. 

Når du går til ridning, skal du selv lære at tage vare på hestens pleje. Du skal selv lære at strigle, sadle hesten op samt feje ligesom du efter timen skal sadle af, vaske bid og strigle ponyen samt feje og rydde op efter dig. Det hører med til det at gå til ridning.

Som ny i klubben er der mange ting, du skal have lært, og vi forventer ikke, at du kan det, når du starter. Der vil altid være nogen i stalden, så spørg om hjælp. Mødetid er 30 min før, så der er tid til at sadle op og strigle grundigt. Far/ mor skal hjælpe til i starten, men det er dig, der skal have det lært med tiden.

Du vil opleve, at en ridetime ind i mellem kan foregå i stalden. Her vil du få undervisning i, hvordan hesten strigles, sadles op og ikke mindst noget om, hvordan man omgås heste.

Ryttermærkerne vil fremover være en del af elevskolen - og er Dansk Rideforbunds sikkerhed- og grunduddannelse. Læs mere her

Hvis du er forhindret i at komme til din ridetime, skal du melde afbud til din ridelærer på sms - se mobil numre her

Beklædning:

Fodtøj skal være støvler/gummistøvler, gerne med hæl og ingen snørebånd. Bukser uden indvendig søm. Rideskolen har hjelme og veste til udlån.

Forældrehjælp til nybegynderholdene

De fleste starter deres ridning på et begynderhold hos os.  På dette tidspunkt har de fleste børn ikke særlig megen erfaring med ponyen og deres håndtering. Derfor indgår håndtering af ponyen i rideundervisningen på alle begynderhold. At være lille smule bange for de store dyr er også helt naturligt. Derfor er det vigtigt, at forældrene hjælper deres børn på disse hold, så oplevelsen med ponyerne bliver så god som muligt.

Det er ikke muligt at tilknytte en hjælper til hvert barn på holdet. Derfor er det helt afgørende, at DU som forælder deltager aktivt og hjælper dit barn med ponyen. Det handler om basal tryghed og sikkerhed for dit barn.

Som forældre til elever på begynderholdene forventes det, at du:

 • Deltager med at strigle, op- og afsadling af ponyen samt med evt. trækning af ponyen i undervisningstimen.
 • Skal hjælpe indtil dit barn selv kan klare det praktiske med klargøring af ponyer/ponyen.
 • Sørger for at hjælpe dit barn med sin heste-uddannelse
 • Samarbejder om hjælpen til alle eleverne på holdet
 • Sørger for, at der er hjælp til dit barn, hvis du som forældre er forhindret i at komme en dag.

Forældre skal derfor komme i en påklædning, som er egnet til arbejdet med ponyen tillige med egnet fodtøj – dvs. lukket sko, der sidder fast til foden, f.eks. gummistøvler eller løbesko. Som forældre skal du vide, at ud over ridningen, vil børnene også få tildelt nogle opgaver med den pony, de har redet. Disse vil som regel forløbe efter undervisningen. Det vil sige, at eleven først er færdig med undervisning, når ponyen er klargjort. Det er almindeligvis ca. 20-30 min. arbejde efter ridetimens afslutning.

DRF har et rigtig godt kursus - som I finder her

Stævner:

Vi holder ca. 4 årlige stævner for elevskolens ryttere. Det er altid en festdag, for det er her, at du rigtigt kan vise, hvor dygtig du er blevet. Der er tilmelding på vores hjemmeside.

Øvrige aktiviteter:

Vi afholder i løbet af året forskellige aktiviteter fx ridelejre, pizzaaften, pudsedag, tur til stranden mm. Hold øje med vores hjemmeside og vores app.

Hvordan kommer jeg godt i gang?

Når du ønsker at starte på elevskolen, skal du være medlem af rideklubben. Det gøres på klubbens hjemmeside under tilmelding:

1) Kontingent – Dkk 75,00 pr halvår.

2) Undervisning - betales et månedligt beløb afhængig af, hvor mange gange om ugen, du ønsker at ride.

I forbindelse med den første betaling med Dankort el. andet betalingskort   godkender man, at rideklubben fremover må trække betalingen automatisk fra betalingskortet, indtil du selv melder dig fra. Man modtager en e-mail/SMS senest 10 dage inden, der hæves via betalingskortet. Ligeledes vil man, hvis kortet udløber, få en meddelelse om, at man skal ændre betalingsoplysninger for at sikre, at ydelsen forsat bliver betalt.


Opsigelse er løbende md plus 30 dage – ved udmeldelse brug formular under kontakt på hjemmesiden.


Ønsker du ½ part

En ½ part kræver at du er en øvet rytter og kan mestre alle 3 gangarter selvstændig og selv kan håndtere hesten eller ponyen. Tal med din ridelærer om du er klar og hvilken hest eller pony, som passer til dig. Se mere info på hjemmesiden under om os, at gå til ridning og info til ½ parter.
Spring 1/2 part: Efter min. 6 mdr. med en dressur 1/2 part, kan du få en prøvetime til spring om onsdagen imellem 16.00-17.00.

Hjælp i klubben

Vi skal også have lavet nogle ting på rideskolen. Derfor afholder vi nogle arbejdsdage/weekender, hvor vi beder alle om at hjælpe – bare et par timer gør en stor forskel. Ligeledes har vi brug for hjælp i forbindelse med afholdelse af vores stævner. Det er ingen forudsætning, at man har stævneerfaring. Alle kan deltage. Vi vil gerne opfordre alle til at deltage, for så går tingene lettere, og vi har det faktisk rigtig sjovt sammen.


Ferieplan

Elevskolen følger folkeskolens ferieplan for Svendborg Kommune. Se også på hjemmesiden under Om os og lukkedage.


Sikkerhed og ordensregler

I ridesporten har vi med dyr at gøre. Det er dejligt, men du skal også tænke dig om. Derfor vil du undervejs få meget at vide om, hvordan du skal omgås elevhestene, så farlige situationer undgås. Der er nogle helt grundlæggende regler, som er vigtige at vide:

 • Løb/larm aldrig på gangene.
 • Gå ikke for tæt på hinanden med ponyerne.
 • Gå eller stå aldrig bag ved en pony/hest.
 • Bind aldrig ponyen/hesten fast til dig selv, hverken med tøjler eller træktov.
 • Brug altid træktov, træk aldrig hesten i grimen
 • Bind den aldrig fast på staldgangen i biddet, brug grime.
 • Hav altid en ridehjelm på og lukkede sko, når du går ind til ponyen/hesten og er i stalden.
 • Alle skal  benytte godkendt ridehjelm under al ridning på klubbens faciliteter
 • Alle ryttere under 18 år skal benytte godkendt sikkerhedsvest under al springtræning på klubbens faciliteter

Klubben har ikke nogen forsikring, der dækker rytterne. Det er din egen ulykkesforsikring, der dækker, hvis uheldet skulle være ude.

Læs vores sikkerhedsregler her - husk at genbesøge og læse vores sikkerhedsregler mindst en gang om året. 

Læs vores ordensregler her 

Vi vil også gerne opfordre til, at I tager Dansk Ride Forbunds sikkerhedskursus - link her samt kurset "Hjælp! Mit barn er startet til ridning - link her

Øvrigt:

Læs vores vedtægter her

Vi håber meget, at du vil falde godt til i rideklubben. Er der noget, som du er i tvivl om, så spørg endelig :-)

Med venlig hilsen

Tankefuld Rideklub


Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer