Nyheder

Referat fra forældremøde i Tankefuld Rideklub d. 12. november 2024.

 

Dagsorden:

 

  1. Elevskolen
  2. Pasning af hestene
  3. Organisation
  4. Regler for filmning/sociale medier
  5. Elevskole cup 2025
  6. Ryttermærker og øvrige kurser
  7. Arrangementer
  8. App og nyheder
  9. Klubtøj
  10. Sponsorer
  11. Eventuelt

Ad 1 - Elevskolen:

Der er 25 hold i rideskolen om ugen med 6 på hver hold (børnehold) 4 på voksenhold. Der er 110 børn i rideskolen. Udstyr som ikke virker skal meddeles til ridelæreren eller til Vivi. Vil man flytte hold, skal der gives besked til Vivi i god tid, så løses det. To nye hold er startet op og de er allerede fuldt booket. Ønske om halvpart skal også skrives til Vivi eller en fra bestyrelsen.

 

Ad 2 - Pasning af hestene - Allans indlæg: 

Allan orienterede om pasning af de heste, som er i rideskolen og informere om forskelligt, specielt i relation til de ting, som florerer i medierne omkring måden man håndtere heste i forbindelse med ridning og daglig omgang m.m.

Det skal her nævnes, at man er nødt til i forskellige situationer at sætte en hest på plads, for at den ikke tager magten og således at den kan bruges som ridehest uden at man kommer til skade. Det er nødvendigt at se objektivt på denne situation, idet mange situationer opstår af en grund, som man er nødt til at håndtere for ikke at komme til skade.

 

Vi ønsker at have så få ulykker som muligt i rideskolen.

Vi har heldigvis meget få ulykker i rideskolen, bla. fordi hestene går i løsdrift og har en vis alder, derfor er de mere omgængelige og respekterer hinanden, idet der er et hieraki blandt hestene, som de har ordnet selv i løsdriften.

Hestene går bevidst i løsdrift af samme årsag.

Hestene tages ind, hvis der er behov i forhold til foderstand eller hvis de har fået en foldskade.

Der sker mange skader “fra jorden”, og de kan forebygges ved, at man bla. lærer at “læse” hestens signaler.

Man skal “lytte” og forstå sin hest, og er man i tvivl om, hvordan man gør, så kontakt ridelæreren.

Nogle elever har deres egen hest med til undervisning rideskolen.

Kommer der heste udefra, kender denne hest ikke rideskolens heste, så lad vær med at lade dem snuse og hilse. Man ved ikke, hvordan hestene reagerer.

Mange fejl sker på grund af rytterfejl, og derfor afholder vi teoritimer og opsadlingskurser, idet det er meget vigtig viden for at undgå skader.

Heste er for det meste tillidsfulde dyr, og hvis man viser dem vejen og går forrest, hvis der opstår en situation, hvor hesten bliver forskrækket eller stopper op, går de som regel med.

Helparter:

Man kan i stedet for at købe en hest selv få helpart på en af Allans heste. Der er forskellige tilvalg i denne ordning, som aftales med Allan. Det betyder, at man har hesten som sin egen, og hvis man vælger den “store” pakke, er alle udgifter inkluderet i helpartsaftalen, d.v.s. at man ikke selv skal sørge for smed, dyrlæge eller andre udgifter, idet Allan står for det.

Pris og kvalitet af hest aftales med Allan, hvis man ønsker denne løsning.

Ad 3 - Organisation:

Vi er en forening, som får støtte af kommunen. Vi ejer ikke selv rideskolehestene. De ejes af Allan og foreningen betaler for leje. Vi betaler husleje i foreningen til Allan for at være på stedet. Vi er 5 i bestyrelsen. Bestyrelsen søger fonde til forskellige tiltag, bl.a. er den nye ridebane etableret via fonde. Et meget stort projekt, som har fyldt meget.

Der er samlet indsamlet 636.000 kr. ind fra forskellige fonde, hvor bl.a. ridebanen er finansieret, men også ny springbane er finansieret herigennem.

 

Når man fylder 13 år, kan man deltage som “føl” i rideundervisningen, hvor man følger en ridelærer i rideundervisningen. Tag fat i bestyrelsen, hvis man kunne tænke sig at prøve det af.

Ad 4 - Regler om filmning/sociale medier

Reglen fremover i rideundervisningen er, at man spørger ridelæreren, inden man filmer i undervisningen.

Dette har vi valgt for at beskytte vores ridelærere, idet vi ikke ønsker at de føler sig presset over, at man kan risikere at blive lagt ud på de sociale medier i situationer, som kan misforstås.

Fotos må gerne tages, men man skal her være obs på reglerne om GDPR, idet man  ikke må lægge billeder ud af andre uden at spørge, hvis der er andre på billedet end sit eget barn.

Man må ikke hverken filme, tage fotos eller snakke i telefon, når man rider.

Ad 5 - Elevskole Cup 2025

Ridelærerne udvælger 8 børn fra rideskolen til at deltage i elevcup, og de får derefter tilbuddet om at deltage.

Reglerne er, at det er for børn i rideskolen, som ikke har egen hest og ikke tidligere har redet til stævner (dette gælder selvfølgelig ikke vores egne elevstævner). 

Dem som har deltaget i elev cup 2024, må ikke deltage i 2025, så der vælges nye til 2025.

Man starter i en pulje som sammensættes af Dansk Rideforbund ud fra de rideklubber, som har meldt sig, hvor man rider på fremmede heste i de forskelllige rideklubber, som deltager i elev-cuppen.

Hvis man går videre til næste pulje, rider man igen mod de klubber, som er gået videre.

Når vi rider på hjemmebane, er forældre og familie velkomne til at komme og heppe, men til de udenbys klubber tager børnene afsted sammen med ridelæreren.

 

Ad 6 – Ryttermærker & kurser

Alle kan tage ryttermærke 1, men 2 og 3 kræver lidt mere viden om heste m.m. Opret en profil på DRF Go og vælg klubben som foretrukken. Skriv en sms til 41588061/Vivi, som sætter det i gang.

Der findes forskelllige kurser, bla. “Hjælp, min datter går til ridning” og et sikkerhedskursus, som det anbefales, at man tager for at få indblik i, hvad det handler om at være rytter og forældre til en rytter. Se link på hjemmeside.

Ad 7 - Arrangementer.

Der er forskellige tilbud om arrangementer som formidles via sms.

Der er fælles spisning, som også inviteres til via sms.

Ugedagene flytter.

Det koster kr. 50,00 pr. Person.

Man er velkommen til at melde sig til at lave mad også.

Klubstævnerne vil fremover kun være for rideskolens elever, så alle vores elever har mulighed for at deltage, idet der er et maks på 60 deltagere.

I 2025 vil rideklubben og vores stævneudvalg starte op med at holde E-stævner gennem Dansk Ride Forbund, hvor vores halvparter har mulighed for at melde sig til, og hvor vi inviterer andre rideklubber til at deltage.

På FB har vi en side, der hedder “Hjælper til stævne”. Man er meget velkommen til at melde sig ind i denne gruppe, hvor vi ved hver stævne spørger om hjælp til forskellige opgaver til stævnet.

Man er ikke tvunget til at hjælpe, hvis man er medlem af gruppen, men har man tid og lyst, har vi altid brug for hjælp.

 

Ad 9 - Klubtøj.

KA Sportstøj er ny leverandør af klubtøj.

Der er forskelligt tøj, som kan ses og bestilles på hjemmesiden. 

Man har mulighed for at kunne prøve tøjet, inden man køber, men tag fat i en fra bestyrelsen, hvis man vil prøve, så kan det arrangeres.

Prisniveauet er for alle.

Ad 10 - Sponsorer.

OK Benzin

Flügger giver 25% 

Sydfyn El-forsyning - man kan udfylde en seddel med support-el, så støtter de derigennem.

Strømper, som sælges i klubben. Der findes også ridesokker.

 

Ad 11 - Eventuelt.

Spænd hjelmen ordentligt og hav altid hjelm på i stalden, eller når du håndterer heste.

Søskende eller kammerater som er med i stalden skal også have hjelm på, hvis de kommer i stalden.

Hav altid lukkede sko på, når man er i stalden. Sandaler og klipklappere duer ikke!

 

Vi forventer at indkalde til et forældremøde ca. 1 gang om året, men alle fra bestyrelsen er altid tilgængelige for spørgsmål eller emner som ønskes drøftes.

Alle bestyrelsesmedlemmer kan findes på hjemmesiden, og de fleste af os har vores daglige gang på rideskolen og kan altid kontaktes om nødvendigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer